Пожарникари от вътрешността на страната да бъдат командировани през летния сезон в курорта Златни пясъци са поискали хотелиери и кметът на Варна в писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов, съобщава агенция „Фокус".

От своя страна комисар Тихомир Тотев, началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" в морската столица е обяснил, че ще има изнесено автомобилно дежурство в курорта. Тотев е казал още, че колегите им от София правят предварителни разчети откъде могат да командироват още пожарникари.

По думите му все още е рано да се прави това, защото в момента хотелите са пълни на 45 %, но в разгара на сезона ще се наложи.

По отношение на щата началникът на пожарната във Варна коментира, че нещата в момента са значително по-добри в сравнение с миналата година заради обединението на двете структури - ГД „Пожарна безопасност" и ГД „Гражданска защита", щата на управлението се е увеличил с около 17 души, като по думи на Тотев това са специалисти, които могат да оказват ценна помощ на огнеборците. „Надявам се за разлика от миналата година сме малко по-спокойни и по-рядко да събираме допълнително хора през почивното им време", е изтъкнал Тотев.