Премиерът Борисов не само, че не се притесни от казаното за Тодор Живков, но продължи с позитивните коментари, този път за ексглавния прокурор Филчев.

Борисов изтъкна добрата си работа с него. Никога не мога да си изкривя душата да кажа нещо, което не знам.

Няма операция, за която да не съм отишъл при него и да не ми я разпореди. Аз знам как работих с него и мога да кажа, че много от операциите, които направихме, без него нямаше да се случат, обясни премиерът.

Относно обвиненията на лидера на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов, че „реабилитира тоталитаризма у нас", Борисов заяви пред БиТиВи - ние в момента искаме да достигнем ръста от 1989г.

Трябва да отчиташ и доброто, и лошото, посочи Борисов и добави: 20 г. след смъртта му (на Т. Живков - бел.ред.), след падането на социализма, приватизираме направеното по време на социализма, а какво сме построили? Едва сега започваме да строим магистрали, изтъкна още премиерът.

Той добави, че негативните елементи от управлението на Тодор Живков са осъдени от обществото. Осъдихме култа към личността, нарушаването на човешките права, изброи Борисов.

Относно критиките на сините в тази насока, премиерът коментира, че те се правят на интересни. Не им се сърдя, има моменти, в които ме разсмиват, добави министър-председателят.