Софийският градски съд (СГС) не даде ход на делото срещу Любомир Димитров - Гребеца за убийството на двамаизвършено от респектиращата група „Наглите", която стана популярна заради серията отвличания.

Припомняме, че Гребеца е член на бандата "Наглите", като първоначално той бе осъден за 12 от 13-те отвличания, но впоследствие Софийският апелативен съд (САС) го оневини за още едно отвличане. Гребеца е осъден на 18-години. След арестите на членовете на "Наглите" започнаха да се разплитат и случаите именно с изчезването и убийството на Юлиян Лефтеров и Иван Пайнавелов.

Съдът не даде ход на делото, тъй като адвокатът на Гребеца - Илиан Василев, е бил служебно ангажиран по делото "Чуковете" в Спецсъда, където юристът е защитник на Камен Балбузанов - Куката.

Стана ясно обаче, че бащата на покойния вече Юлиян Лефтеров - Георги, и повереникът му, адвокат Христо Чолаков, все още не са получили разпореждане, с което да се запознаят с обвинителния акт.

Пред News.bg адвокатът на почернения баща разказа, че три лета са ги разигравали още в досъдебното производство за предявяване на материали. Идвайки обаче се оказвало, че разследващият е в отпуск и идването им се обезсмисля.

Юристът разкри и друга важна подробност, че от години искат да бъде иззет записът от камерата на входа на убития Лефтеров, но това не е сторено.
Именно въпросното записващо устройство, според обвинителния акт, предизвиква конфликт между Лефтеров и Гребеца, тъй като те съвместно планират мнимо отвличане на Лефтеров, за да измъкнат пари за откуп от близките му. Лефтеров обаче пропуска да сподели тази подробност на Гребеца, че пред дома му има камера, което става причина за ликвидирането му.

В съдебната зала се яви и Кристина Пайнавелова, която е сестра на другия убит - Иван Пайнавелов. От нея съдът научи, че майката на убития - Катя Ламбрева, е починала след смъртта на сина си. Съдът уведоми сестрата на Пайнавелов за това, че неговата дъщеря може да бъде конституирана граждански ищец по делото.

Стана ясно обаче, че след смъртта на Пайнавелов детето му живее с майка си в Англия. В случай, че майката прецени, може да представлява малолетната си дъщеря в съда и детето да получи „кръвнина" за смъртта на баща си.

Делото бе отложено за 14 януари 2016 от 9:30 часа.

Подсъдимият Гребеца се прикриваше с шапка пред медиите. Бащата на покойния Лефтеров пък очевидно поради вълнение не се чувстваше добре, поради което не успя да застане пред медиите.