Втори пожар в рамките на 24 часа възниква във влак на български държавни железници.

Вторият пожар е от следобед в ускорения бърз влак от Варна за София. Той тръгва от Варна в 09:15 ч., като вози вагони и от Бургас. Пламъците са възникнали в тоалетната на седми вагон от състава на влака.

Инцидентът е установен малко преди влизането на влака в гара Тракия. Превозната бригада своевременно е реагирала и бързо е потушила огъня в тоалетната с пожарогасители, съобщават от БДЖ. 

По време на престоя на влака в гара Пловдив, който е предвиден по разписание, е направен оглед на санитарния възел от представители на противопожарната служба.

Не са констатирани повреди, които да попречат на нормалното движение на вагона и по тази причина не се е наложило изваждането на вагона от състава на влака. От гара Пловдив композицията е продължила пътя си без закъснение.

При огледа на санитарния възел има съмнения, че огънят е възникнал в следствие на човешка намеса. Случаят се разследва от Транспортна полиция и противопожарната служба.

Припомняме, тази сутрин около 8.44 часа пътниците от първокласен вагон на влака от София за Варна бяха евакуирани заради съмнителен мирис на бакелит и слаб дим.