Правителството разпредели работата за организиране на предстоящия референдум с въпрос „Да се развива ли ядрената енергетика на България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала".

Координацията и изпълнението на дейностите за организационно-техническата подготовка е възложена на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков.
Той и икономическият министър Делян Добрев трябва да внесат проект за вида и съдържането на информационния лист по закона за референдумите.

Министър Дянков трябва да внесе и проект на план сметказа разходите за референдума, както и проект на тарифа за предизборни предавания по БНТ и БНР.

Министърът на регионалното развитие Павлова да координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци, а външният министър да организира провеждането на референдума в дипломатическите и консулските представителства, реши още правителството.

На финансовия министър е възложено и да издава наказателни постановления по чл. 300 ал. 3 oт Изборния кодекс, съобщиха от правителствената информационна служба.

По време на дебата изобщо не е бил дискутиран въпросът за финансиране на референдума.