Подразделения на китайската полиция и армия патрулират в Лхаса.

Службите проверяват и правят обиски в частни домове в районите, където се случиха стълкновения между гражданите и полицията през изминалата седмица.

Все още няма официална информация за задържани, но английският телевизионен канал „Скай нюз" излъчи кадри как униформени отвеждат цивилни.
Също по информация на телевизията в момента демонстрации няма, въпреки че в ранните сутрешни часове са се чували изстрели в някои части на града.

Вчера вълненията в Лхаса, административния център на автономната област Тибет в Китай, бяха най-сериозни.

Различни източници съобщаваха за от 10 до 30 загинали, както и за десетки ранени. От седмица будистките монаси отбелязват с шествия 49-тодишнината от революцията и изгнанието на духовния лидер на Тибет Далай-лама.

От своя страна тибетското правителство в изгнание призова ООН да разгледа и да вземе мерки по отношение на нарушаването на правата на човека в Тибет.

Държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс призова Пекин да проявява сдържаност при преодоляване на кризата в автономната област Тибет.

В разпространено прессъобщение Райс отбелязва, че е „дълбоко опечалена и обезпокоена от случващото се в последните няколко дни в административния център Лхаса след като мирни протести доведоха до гибел на хора".

Държавният секретар на САЩ посочва още безпокойството си, че насилието продължава, а полицейското и военно присъствие в Лхаса и околностите му е значително увеличено.

„Ние призоваваме китайското правителство да проявява повече сдържаност, когато предприема мерки във връзка с настоящи протестни акции. Ние призоваваме всички страни да се въздържат от насилие", се казва в документа, подписан от Кондолиза Райс.

Китай счита Тибет за неделима част от Китай. Въпреки това редица западни страни, независимо от официалната си позиция, подкрепят съществуването на рпотибетско лоби", което счита Тибет, бивша независима държава, за незаконно окупирана от китайските войски през 1951 година.