Пловдивският районен съд осъди за блудство и грабеж на 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим подсъдимия Десислав Велков на 31 години, известен в обществото като "Деси ектрасенса".

Той беше признат за виновен по две обвинения.

Едното е, че през февруари 2004 година е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на Магдалена Е. от Дупница чрез употреба на сила и заплашване.

Другото обвинение е, че е откраднал от Магдалена Е. от Дупница сумата от 70 лева с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване.

През въпросния ден в диспечерския пункт на " Елит такси " Дупница постъпили множество позвънявания от непредставила се клиентка, която поискала номера на мобилния телефон на една от шофьорките във фирмата - пострадалата Магдалена Е.

Последната дала съгласието си номера да й бъде даден и час по-късно се обадил непознат мъжки глас, който помолил да превози приятелката му до София, тъй като нямал доверие на таксиметрови шофьори мъже. Пострадалата приела и си уговорили среща в 21.00 часа вечерта, информира Plovdiv24.com.

Преди да се качи в таксито, 18-годишната клиентка, чиято самоличност в хода на разследването не била установена, разпитала за стойността на услугата, не се съгласила с обявената от свидетелката приблизителна цена от 50 лева и се договорили за сумата от 40 лева, при положение, че таксиметровия апарат е изключен.

Пътничката помолила Магдалена Е. да изчака около 20 минути, за да се обади на приятеля си и определила среща на същото място. Междувременно пострадалата се уговорила с колегата си да й звъни периодично. Такава практика била наложена от водачите на таксиметрови автомобили поради зачестили инциденти при обслужване на извънградски маршрути.

На уреченото място около 21.20 часа клиентката пристигнала, придружена от подсъдимия, съобщила, че същият пожелал да я придружи до София, откъдето възнамерявали да вземат още две момичета и да се върнат в Дупница.

Пътят до София преминал без разговори, като в покрайнините на столицата Велков попитал пострадалата дали ще ги закара до Пловдив. Тя се съгласила. На 36 километра от Пловдив Велков показал служебна карта, представил се за служител от " ДАИ ", заявил че в момента извършва проверка, че е заловена в нарушаване на закона и отиват директно в полицейското управление.

При влизането в Пловдив на първия светофар приятелката на подсъдимия слязла от автомобила, след което Велков наредил на пострадалата да спре автомобила на паркинг, разположен до жилищен блок и поискал всички документи, необходими при този вид проверка.

След това започнал да я удря и я накарал да съблече горните си дрехи, след което започнал да я опипва по тялото, като й заповядвал да гледа само надолу.

Издевателството продължило 4 часа, след което Велков взел дневния оборот от 70 лева, предупредил я, че ако каже на някой за случилото се ще я намери и убие и се отдалечил. На раздяла й казал, че е извадила голям късмет, защото нейна колежка била пострадала много повече.

Магдалена Е. се прибрала в Дупница и след разговор със собственика на таксиметровата фирма уведомила полицията. В хода на разследването било направено разпознаване по снимков материал и пострадалата посочила Велков.

Днешната присъда подлежи на протест и обжалване в 15 дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.