Синята коалиция ще се яви заедно на изборите за кмет на столицата, стана ясно снощи. И двете партии направиха компромис. В крайна сметка ДСБ ще има един човек повече в листата за общински съветници в София до 13-о място. И подредбата на ДСБ и СДС става 11 към 9, а не 12 към 8, както искаше Иван Костов. "Вчера ДСБ настояваха 12-ият, 13-ият и 14-ият също да са техни хора", обясни Борис Марков от предизборния щаб на "Раковски" 134, цитиран от "Стандарт".

След близо едночасови преговори десните се споразумяха водач на листата да е Прошко Прошков (ДСБ), втори ще е Владимир Кисьов (СДС). На трето и четвърто място ще са хора на тъмносините, а от пето до 13-о ще вървят шахматно. 14-о и 15-о място ще се заемат пак от ДСБ.

До развръзката се стигна след закани и от двете страни. Късно в петък софийската ДСБ даде мандат на националното си ръководство да се регистрира самостоятелно за изборите. Към 10 ч в събота шефът на ДСБ-София Атанас Атанасов дори отишъл до ОИК с няколко папки, разперил ги на масата и започнал да се ослушва.
Но не се регистрирал. "Пробва само да ни сплаши", казаха пред "Стандарт" от СДС.

ДСБ даде извънредна пресконференция, на която се закани да се регистрира самостоятелно. Тъмносините отсякоха, че според тях се подменяла Синята коалиция. Хората на Костов не можаха да преглътнат, че СДС и ОДС-2, в които влизат Евгений Бакърджиев, Любен Дилов-син и Стефан Софиянски, са подписали споразумение за подкрепа на кандидата за президент Румен Христов.

След вчерашните преговори между СДС и ДСБ тръгнаха слухове, че костовистите са изтъргували вицепрезидента си, като са го отстъпили на ОДС-2. Шефовете на предизборни щабове Борис Марков и Веселин Методиев обаче отрекоха. Веселин Методиев не пожела да коментира дали ще има Синя коалиция за президентските избори. "Това ще стане ясно другата седмица", каза Методиев.