Френският президент Никола Саркози и премиерът Франсоа Фийон „ще направят всичко възможно, за да спасят Гърция". Това съобщи правителственият говорител Валери Пекрес на фона разразилата се криза в Еврозоната.

„Двамата политици потвърдиха единодушно решимостта на Франция да направи всичко възможно за спасяването на Гърция", уточни говорителят във връзка с опасенията на финансовите пазари, че Гърция може да обяви фалит.

Френският президент също така е потвърдил необходимостта отделните парламенти на страните от еврозоната бързо да одобрят споразуменията, взети от лидерите на Еврозоната на в края на юли месец, касаещи втория спасителен финансов пакет за Гърция и ангажиментите, поети от Атина.

Саркози е посочил, че ангажиментите на Гърция относно бюджетния дефицит ще бъдат дискутирани на днешната телеконферентна среща с гръцкия премиер Георгиос Папандреу и немския канцлер Ангела Меркел.

Говорителят на френския президент каза, че Франция се е съгласила да плати цената на днешната тристранна телеконферентна среща, тъй като Гърция не може да се позволи това, информира money.bg.