Министърът на транспорта Ивайло Московски се обяви за връщането на полигоните и увеличаване с 50 % на часовете за получаване на книжка. В интервю за БНТ той коментира, че в много голяма част от времето на водачите не е в извънградско шофиране, а в градско. Това изисквало притежание на способности, които на практика се научават именно на полигон. Именно заради това министърът смята, че полигоните трябва да се върнат, но в разумен и приемлив вариант. От асоциацията на компаниите, които обучават шофьори, обаче не били много съгласни.

Московски е категоричен, че не би правил компромиси, ако става дума за безопасност и човешки живот. Заради това е склонен да подкрепи и доста радикални мерки и санкции.

Министърът коментира, че не е задължително да намалее пазарът на фирмите, които предлагат шофьорски курсове, но е важно да направят повече от себе си, за да гарантират едно добро обучение.

Ивайло Московски смята, че часовете за обучение са прекалено малко и именно заради това е привърженик на идеята те са се увеличат.

Запитан къде най-често се купуват книжки, министърът обясни, че в предния мандат били нашумели информации, че във Враца има такива практики. Към днешна дата имало сигнали за няколко града, но Московски отказа да ги посочи, защото се правят проверки.