Районната прокуратура в Горна Оряховица повдигна обвинение на А. Б. за хулиганство.

Припомняме, това е „джигитът", заснел и пуснал в нета клип, как вдига с колата си 230 км/час в района на Поликраище, като показва и среден пръст на въображаемата аудитория.

Във връзка с разпространения по интернет и електронните медии клип показващ водач на МПС управляващ в нарушение на закона демонстративно автомобил с превишена скорост, след самосезиране прокуратурата наблюдава досъдебно производство за хулиганство, се казва в съобщение на държавното обвинение.

Става ясно, че в резултат на проведените действия по разследването от полицията в Горна Оряховица е повдигнато обвинение на А. Б. за това, че през септември 2015 г. в района на село Поликраище „извършил непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото - управлявал в нарушение на закона демонстративно автомобил с превишена скорост, показал циничен жест със среден пръст и осигурил публикуването на записа на тези действия в интернет".

Деянието се определя като извършено с изключителна дързост и представлява престъпление по чл. 325, ал.2 вр. ал.1 от НК, което предвижда до 5 години затвор, сочат от прокуратурата.