Туристи са били дърпани и блъскани на входа към един от най-красивите български плажове - Силистар, защото са отказали да платят по 10 лева, за да стигнат до морето по пътя, минаващ през частен терен, съобщи Нова телевизия.

До онзи ден на преминаващите към  плажа по този път неколцина охранители са  взимали такса от 5 лева.  Те са назначени като частна охрана от собственика на терена.

От сутринта на неделния ден те са  обявили двойна такса.

„Първоначално бях готов да платя, но след това се замислих, че няма как да спрат на пътя някого и да му поискат такса. Единият така се възмути от моя отказ да платя, че се опита да ме изкара от колата, посягайки вътре. Отвори вратата, посегна да ме изкара от колата, скъса ми ризата." - разказва Марин Вацов, посетител на плажа.

В конфликта се е намесил и управителят на плажа Боян Монев, който след това обясни: „Мен лично ме събориха на земята (охранителите) и при падането се ударих и съм одран целият."

Потърпевшите извикали полиция, но скандалът продължил и след идването на патрула.
На полицаите са били предоставени документите за собственост на терена. В тях обаче ясно пише, че собствениците на терена не трябва да ограничават преминаването по пътя.

През седмицата са идвали инспектори на община Царево и РИОСВ.

„До момента проверките, които се извършват от тези органи, не дават резултат. Дейността, независимо дали е законна или незаконна, продължава." - заяви концесионерът на плажа Стойчо Монев.

Последната проверка е била в петък.

Отговорността летовниците да стигат спокойно до Силистар в крайна сметка, е в ръцете на кмета на Царево. Пред Нова ТВ той лаконично заяви, че си върши работата и спазва законите.

"И по-скъпо ще става, вие как си мислите", обяви междувременно един от охранителите пред камерата на телевизионния екип.