С трансформацията си в компания, предлагаща новаторски решения, Nokia постоянно се цели в нови услуги, които да бъдат достъпни за всички.

Кмпанията обяви една от тези услуги - мобилен достъп до електронна поща, която ще бъде достъпна в България от 20 октомври 2009, става ясно от прессъобщение на Nokia.

Повече от 60 милиона души използват активно услугите на Nokia - свалят приложения, обновяват софтуер, слушат музика, използват карти, и изпращат първите си имейли.

От друга страна, нашето проучване показва, ще 80% от хората искат имейл и мобилен чат на телефоните си и, че около 300 милиона души са експериментирали с мобилен имейл, но не-повече от 10% от потребителите са влизали често в пощите си през своя мобилен телефон.

В желанието си да откликне на нуждите на своите клиенти Nokia направи използването на електронната поща лесно и достъпно, дори и с модели от най-нисък клас.  И ние сме изключително щастливи да представим тази възможност на Българските клиенти" казва Грег Уилямс (на снимката), Изпълнителен директор на  Nokia за района на Алпите и Югоизточна Европа.

"Всичко, което Ви е нужно е да знаете имейл адреса си (или името на портала), както и паролата. Телефонът притежава интелекта да настрои всичко останало, така че да започнете да изпращате и да получавате имейли преди да се усетите!

Също така, услугата електронната поща на Nokia Ви дава възможност за достъп до 10 лични имейла от една изходна точка на мобилното устройство. Дали ще бъде Yahoo! Mail, Hotmail, Gmail, AOL Mail или mail.bg, abv.bg, dir.bg-услугата на Nokiа поддържа всички популярни глобални и локални доставчици на електронна поща.", казва Александър Ламач, Търговски Мениджър „Услуги" за района на Алпите и Югоизточна Европа.

Според глобалните статистики, 75% от населението на света все още няма имейл регистрация.  Отговорът на Nokia на това предизвикателство се нарича  Ovi Mail.

За разлика от всяка друга имейл услуга, която се предлага в момента, Ovi Mail е създадена за да се настройва и използва директно от телефон Nokia без да има нужда от какъвто и да било достъп до персонален компютър.
Ovi Mail е оптимизиран дори и за най-основните модели на Nokia, които се доказаха като изключително популярни в новите пазари.