Нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган е изключително тежък инцидент с тежки последици и за България, и за българския политически живот.
Опитът за покушение е шокиращ. Случилото се не може да бъде омаловажавано.

Това е покушение срещу демокрацията в България и срещу всички в България, което ние категорично осъждаме и отхвърляме.

Случаят безспорно е и покушение срещу националната сигурност на страната и в тази връзка очакваме бърза реакция на президента на страната като ръководител на КСНС.

БСП изразява силната си тревога от процесите в обществото и от възможната дестабилизация на страната.

Дълго разпалваната омраза, агресията срещу политическия опонент и враждебността дават своите уродливи последици. Срещу тях всички ние трябва да се изправим непоколебимо и решително. Политическите спекулации са недопустими.

Днес всички сме длъжни да покажем, че демокрацията е жизнена и има достатъчно съпротивителни сили, за да неутрализира разрушителните процеси, които заплашват бъдещето ни като съвременна европейска държава.

Призоваваме компетентните държавни органи и служби да предоставят възможно най- бързо цялата информация за случилото се.

Призоваваме всички към максимално отговорно поведение и към съпричастност с усилията за бързо разкриване на всички обстоятелства и факти около покушението.

Изразяваме своето задоволство, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е невредим и му желаем възможно най-бързо възстановяване.