Не мога да кажа какво става в телевизията и кой иска да бъде свален Сънчо, но ако БНТ с лека ръка се лиши от “Лека нощ деца”, ще се обезличи и ще заприлича на всяка друга кабелна телевизия. Това заяви Таня Михайлова, режисьорът на детското предаване, по повод изявлението на генералния директор на БНТ от преди 2 седмици, че Сънчо отпада от програмата на националната телевизия.

Безумно тъжно ми е от това, което се чува за свалянето на Сънчо, каза от своя страна Никола Филипов – чичко Филипов. Трябваше от управата на БНТ да поканят първо нас и да кажат какви са им намеренията за Сънчо, а не да научаване от медиите за свалянето на предаването, каза “Педя Човек” - Слава Рачева.

Тя, заедно с другите създатели – Никола Филипов, Лина Бояджиева, Августина Василева, Таня Михайлова и Нушка Григорова, изразиха болката и тъгата си от възможността предаването да бъде закрито и призоваха общественността да защити “Лека нощ деца”.

По-рано днес Кирил Гоцев съобщи, че предаването няма да отпадне от програмната схема, но Нушка Григорова, която е в Художествения съвет на БНТ, обясни, че предаването не присъства в програмата на телевизията от 1 октоври и че отпадането на Сънчо не е предлагано за обсъждане от Управителния съвет на БНТ. Според нея, от Сънчо ще остане само "шапката", тоест песничката “Лека нощ деца”.