Полицията във Вашингтон променя тактиката за осигуряване на безопасност в града. Причината е, че участниците в „Окупирай Вашингтон", разположени е импровизиран лагер в центъра на американската столица, започнаха да проявяват агресия към минувачите и автомобилите.

Протестната акция „Окупирай Уолстрийт" започна в Ню Йорк на 17 септември, а по-късно обхвана и други американски градове - Лос Анджелис, Маями, Ню Джърси. Протести срещу политиката на финансовите институции имаше и в десетки страни в Европа. Протестиращите, предимно младежи, се обявяват безработицата и дейността на финансовите институции, определящи я като „финансов тероризъм."

Преди дни по време на протестна акция във Вашингтон бяха задържани и глобени шестима демонстранти, които се опитали да нападнат шофьор на автомобил. Нанесени са материални щети на колата. Освен това от полицията съобщиха, че по-рано в лагера на демонстрантите е възникнала престрелка. Регистриран е и опит да нахлуят на коктейл, организиран от група политици - консерватори.

Първоначално демонстрациите бяха мирни. През последните дни обаче бяха ранени петима души, участниците в акциите имат конфронтационно поведение, стига се до агресия по отношение на минувачите и автомобилите. Те застрашават безопасността на децата, използвайки ги за „блокиране" на улици. Именно тази агресия принуди полицията да промени своята тактика, посочиха от градската управа.

Оттам обаче не поясниха каква точно е промяната.

Управлението на полицията поддържа правото на свободно събиране, но ние не можем да се примирим и да си затваряме очите пред насилието и агресията, подчертаха още местните власти.

От полицията поясниха, че продължава разследването на всички инциденти с участието на протестиращите и увериха, че виновниците ще получат наказание в зависимост от нарушението.