Израел атакува южно предградие на Бейрут

Израелски спецчасти бяха изпратени в Южен Ливан, за да се включат в сраженията с Хизбула, съобщи АП.

Ливански източници съобщават, че около 30 израелски командоси са се включили в боевете при Рас Бияда, които целят унищожаването на ракетни установки, използвани от бойците.
Градът се издига над пристанищния град Тир.

При операцията са били убити най-малко петима ливанци, включително един войник на контролнопропускателен пункт наблизо.

Сражения избухнаха и на няколко места до границата с Израел.
Един израелски войник е загинал при Бинт Джбейл, съобщи израелската армия.
Според АП най-малко 23 души са загинали в Ливан при последните израелски атаки. 

Междувременно ливанският премиер обяви, че при въздушно нападение в селището Хула са загинали повече от 40 души, предаде Ройтерс.
Израелската армия обяви, че проверява сведенията за жертви, но посочи, че жителите на Хула са били предварително уведомени да напуснат селището.

По-рано бе съобщено за 14 цивилни жертви при в Южен Ливан.
Седем души от едно семейство бяха убити, след като израелската авиация атакува къщата им в южноливанския град Газание, а при подобно нападение в град Кфар Тибнеет загинаха трима души и 13 бяха ранени.

Други двама цивилни загинаха при удар близо до селището Харуф.
В същото време атаки по цели в Газие, южно от пристанищния град Сидон, отнеха живота на един цивилен и раниха други 14 души.

Израелските ВВС атакуваха също южно предградие на столицата Бейрут, както и източната част на долината Бекаа, смятани за укрепления на Хизбула.
Един цивилен загина в Бекаа, уточнява агенцията.

Хизбула обяви, че при засада в Хула нейните сили са убили четирима израелски войници, но представител на израелската армия опроверга информацията, като уточни, че петима войници са ранени, но няма убити.

От друга страна телевизия Ал Арабия съобщи за трима израелски войници, убити при Бинт Джбейл до ливанско-израелската граница, без да даде повече подробности.

До този момент конфликтът отне живота на най-малко 773 души в Ливан и на 94 в Израел.

Междувременно САЩ и Франция отложиха внасянето на  проекта за резолюция  в Съвета за сигурност на ООН поради критиките, които Ливан отправи, допълва Ройтерс.