Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие" освободи изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие"д-р Лозана Василева и избра единодушно длъжността да заеме Румен Порожанов.

УС гласува Д-р Лозана Василева и Атанас Добрев да заемат поста заместник - изпълнителен директор на ДФЗ. Атидже Алиева - Вели и Живко Живков запазват длъжностите си. На заседанието си УС освободи Иванка Багдатова-Мизова от длъжността заместник - изпълнителен директор на ДФЗ.

Управителният съвет гласува и ресорите на заместник-изпълнителните директори. Живко Живков ще отговаря за директните плащания и информационните технологии. Атидже Алиева - Вели ще отговаря за договориране, оторизация и ПРСР, а д-р Лозана Василева за Технически инспектора и инвестиционно и краткосрочно кредитиране и селскостопански пазарни механизми.

Атанас Добрев ще координира дейностите по САПАРД и Програмата за морско дело и рибарство.

Румен Порожанов беше министър на финансите в служебното правителство от август до ноември 2014 година. От март 2011 до септември 2013 г. е изпълнителен директор на ДФЗ. Магистър е по „Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт" и по „Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт" от Университета за национално и световно стопанство в София.

Порожанов има специализации по публични финанси, публично управление и структурни реформи в Joint Vienna Institute, Австрия.