Рекордните за страната ни минусови температури, съчетани със снежни виелици, причиниха сериозни проблеми на много места.

Повече от 11 часа 10 леки и тежкотоварни автомобила стоят блокирани в отсечката Карнобат-Бургас.

Колите са закъсали към 23 часа снощи и продължават да са там. В момента екипи на гражданска защита са в района на бедстващите. Работата им обаче е затруднена заради силния вятър и ниските температури.

Студът причини сериозни проблеми и на други места в страната.

Ахтопол е буквално изолиран. 15 селища в общините Царево, Руен и Несебър са без ток.

Четири общини във Варненска област обявиха бедствено положение. Освен Суворово, това са Аксаково, Вълчи дол и Бяла.

Екипи на Гражданска защита и техника от общината са извадили 20 души, блокирани в автомобилите си в местността Добрева чешма край Варна.

По нареждане на Пътното управление във Варна от тази сутрин е затворена автомагистрала „Хемус" до Шумен.

От полицията съобщиха, че са организирали два контролно-пропускателни пункта - единият на пътната връзка от магистралата към Шумен, а другият на входа от магистралата към Нови Пазар и Каспичан. 37 души, закъсали на затворената автомагистрала „Хемус", също са спасени.

Във варненско няма населени места без ток. Пристанището е затворено, но летището работи.

Състояние на пътищата в страната към 17,30 часа - бюлетин на пътната агенция
Още...

Силен вятър духа на места в Шуменска област, сериозни навявания има между Хитрино и Изгрев, по пътя Силистра - Шумен, както и по стария път за Варна, около шуменския квартал „Мътница".

Затворени за движение са третокласните пътища в северната част на Шуменска област - основно пътят Шумен - Каолиново, както и пътят Каолиново - Исперих. Пътуването става при тежки зимни условия, видимостта е добра, снеговалежът се усилва.

Девет селища в Шуменска област са останали без ток, заради аварии, причинени от силните ветрове.

ГКПП Лесово е затворен поради непроходимост на пътя на територията на Турция.

Републиканските пътища до границата- ГКПП Лесово са почистени и опесъчени, а колите се пренасочват към ГКПП Капитан Андреево.