Във Варна грамадата от камъни в памет на Пламен Горанов продължава да расте, а дали заради умора или разцеплението, протестиращите намаляват, предаде БГНЕС.

Пламен се самозапали пред Община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, техния кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ и почина на националния ни празник - 3 март от полиорганна недостатъчност.

"Жестока справка" лежи върху камъните пред общината: "У нас какво ли не горя - складове, гори, заводи... А Пламен?... Пламен изгоря, за да ни води.", пише на табелата с подписа на читалище "Иван Вазов 1930".

Четири граждански инициативни комитета се борят за водачеството на протестите и исканията си към общинските съветници. На една от табелите, забита в градинката пред сградата на общината, стърчи и снимката на Иван Петров с надпис "Крадецът на дънки". От другата страна е Станчо Тодоров, с лепнат етикет "предателя".

Пролича си кой ги слага тези плакати - тези, които са още в общината, обясни Иван Петров за появата на лозунгите срещу него. "Ние 50 човека излязохме и си казахме за какво сме влезли вътре (в община Варна - бел. ред.), какви са исканията. В тези 30 дни за първи път влизаме да водим разговори", каза Петров. По повод разцеплението сред протестиращите Петров заяви още, че при влизането си в общината другите протестиращи били вече вътре.

По-рано днес се проведе среща между представителите на протестиращите и членове на Общинския съвет в морската столица. Деян Антонов, един от гражданите, които са на протестите във Варна от първия им ден, заяви за БГНЕС: "Искаме категорично оставката на Общинския съвет, главно заради това, че обслужват интереси, които са над интересите на обществото. Не заставам зад тези, които вдигаха шум в държавата с тромби, хора и кукери. Заставам зад справедливите искания на гражданите, които искат увеличаване на доходите, а не увеличаване на данъците, при условие, че нищо ново не е направено на местно ниво", каза Антонов.

 

"Нека да свършим нещо в полза на този град. Ако искате да се караме, вече 20 и няколко дни се случват така нещата. Това, което виждам, за пореден път смело мога да кажа, че няма да ни доведе до нищо добро”, каза Николай Апостолов, председател на Общински съвет-Варна, цитиран от bTV.