В писмо, разпространено до медиите, министъра на образованието и науката, Главна прокуратура и Европейската комисия, група "независими студенти, които НЕ членуват в разни организаци - студентски съвети, формации и други, чиято основна цел е да облагодетелстват себе си", изразяват протеста си от двойното увеличение на студентските наеми и консумативи през новата учебна година.

"Става ясно, пише в писмото, че студентите настанени в общежития към МОН ще плащат по-високи наеми, а наемите към университетите няма да имат увеличение благодарение на това, че Ректорите не го позволяват.

Считано от 01 март, 2009 година със заповед на Директора на ССО-ЕАД, Константин Марков се увеличават наемите двойно. На всички е ясно, че това би трябвало да се съгласува със студентските организации, но имайки предвид, че те са на "ясла" при тях следователно това няма да се случи! 

Притесненията ни се засилват още повече, защото наскоро излезе информация и се разкри, че "хората-студентски лидери", които ни защитават вземат по 1000 /хиляда / лева заплати от МОН по предложение на директора Марков!!! 

Писмото е подписано от:

Иван Чолаков - ІІ курс, Финанси, Боряна Багрянова - І курс, Ветеринарна медицина, Цонко Цонев - ІІІ курс, Превод и Лингвистика, Теодора Константинова - Мениджмънт