Около 200 симпатизанти на сирийския президент Башар Асад се опитаха да създадат безредици до хотела, където се провежда конференцията „Приятели на Сирия", на която участват официални лица от арабски и западни страни по повод кризата в Сирия.

Протестът принуди Държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън да се отклони към хотела си и това е забавило присъствието й на конференцията, съобщи АП.

Тази среща е в интерес на Америка и Ционистите", скандираха демонстрантите.

Тази конференция цели да разбие Сирия и ние няма да позволим това да започне от Тунис, откъдето започна Арабската пролет, каза един от протестиращите.

Някои от протестиращите развяваха банери: „Обама млъкни, Сирия не е твоя", „ХилариКлинтън, тръгвай си" и „Не на срамната среща" , съобщи „Франс прес".

Протестиращите са развявали флаговете на Сирия и Тунис и са се опитали да влязат във фоайето на хотела, но полицията ги изгонила с гумени палки на паркинга за 15 минути, съобщи АП.

Очаква се на срещата да се вземат мерки за свалянето на Асад от власт и предоставянето на хуманитарна помощ.

Според "Ал Джазира" само броят на убитите днес в Сирия е нараснал на 52-ма души. Припомняме, че антиправителствените протести в арабската страна започнаха преди 11 март. От тогава са загинали повече от 7000 хиляди души.