Тайнствената инициатива в глобалната мрежа "Ще уволня Бойко Борисов" разбуни духовете. Тя продължава да предизвиква различни мнения и коментари дори и в горещите летни дни.

"Това по-рано трябваше да почне. Да го уволняват", тази категорична позиция изрази столичен байкър, решил да търси прохлада пред Народния театър "Иван Вазов".

Подобни кампании, според него са адекватни и всеки може да прави, каквото си иска. По-възрастните хора не се интересуват от това какво се случва в мрежата, но имат мнение за инициативата "Ще уволня Бойко Борисов":" Не съм съгласна да се уволни Борисов. Той е най-чаровният мъж, земен, харесва ми, че е свестен, може би най-симпатичният премиер, който сме имали".

18-19-годишни избирателки пък дори и не са чували за сайта. „Отчаяна съм от журналистиката и тези инициативи и разни работи в България. В последната една година се интересувах точно от тези неща. Той (Бойко Борисов бел.ред.) се опитва да внесе някаква промяна. От там нататък почти всички хора са срещу него, останалите политици. Когато човек върви сам срещу всички е наистина трудно.

Не мога да кажа дали го харесвам или не, защото ние сме точно в такава възраст, в която трябва да избираме. Нали на есен ще има избори и честно казано не зная за кого трябва да гласувам и за кого бих искала да гласувам - не зная дали ще е той, не зная дали ще е някой друг, просто защото в България е някаква пълна пародия", смята млада избирателка, пожелала анонимност.

Свенливи усмивки и отказ за еднозначен отговор сред приятелките й предизвика въпросът дали младите момичета харесват премиера Борисов като мъж или политик. Според младите интернет е мястото, където да се правят подобни кампании, защото именно в глобалната мрежа младото поколение обменя идеи.

Каква обаче е ситуацията в Банкя, родното място на премиера Бойко Борисов?

Баба Василка не е запозната с инициативата "Ще уволня Бойко Борисов", но е чувала за интернет кампании срещу вътрешния министър Цветан Цветанов.

Според нея не е лошо да се събира общественото мнение в Интернет, но хората, които дават мненията си в мрежата трябва  да бъдат по-откровени.

„Струва ми се, че хората едно говорят по улиците и друго в Интернет", категорична е тя. Баба Василка е категорична, че в Банкя си харесват Бойко Борисов. „Абе като беше кмет, беше по-добре. Идваше за царевица при мене", обясни тя. Баба Василка каза още, че тя продава любимата царевица на премиера.

Преди да поеме отговорния пост на министър-председател на България бил редовен клиент на баба Василка.

Сега търговията с царевица, по думите й, не върви, спаднал оборота. Тя от 4 години се занимава с този бизнес. „Навремето продавах по 300 царевици, сега продавам по 50 на ден", оплаква се баба Василка.

„Предизборната кампания отдавна започна.Това е български обичай, наш типичен. Но с това нещо се постигат само отрицателни резултати, тъй като това е признак на примитивност", смята Георги Монов.

„Настървението за власт е толкова изострено, както никога досега", допълни той. Според него за разлика от досегашните правителства, управлението на Бойко Борисов най-много работи и прави най-много неща за страната. „Другите не могат да понасят това. Те не могат да живеят, ако не са на власт", категоричен е Монов.

За 6-годишната Светла от Банкя Бойко Борисов е президентът, „който дава парите". Как, според нея, премиерът „раздава" парите: „Той на другите бедни не дава пари, а само на богатите дава". Според други хора от Банкя, подобна инициатива не може да свали премиера от власт. Това могат да направят само реалните избори. Дори и президента Георги Първанов няма тази власт, смята възрастен мъж, дошъл на прохлада под сянката в парка „Ротонда" в Банкя. Той не смята, че такива инициативи трябва да съществуват, защото, според него, това са „глупости".