И тази година конференцията по технологии, развлечения и дизайн (TED) събра най-влиятелните хора от трите индустрии, пише technews.bg.

Този път обаче те бяха шокирани от изненадващата проява на бившия шеф на Microsoft Бил Гейтс, който в края на речта си пусна в залата рояк комари с думите, че "няма причниа, по която само бедните следва да боледуват от малария".

След едноминутна пауза, през която комарите летят свободно из залата, основателят на Micrsoft съобщи, че пуснатите от него насекоми не са преносители на болестта.

За онези, които не са запознати с благотворителните усилия на Бил и Мелинда Гейтс, това би се сторило ексцентрична постъпка на прекалено богат човек, който може да си позволи всичко.

Фондацията на двамата съпрузи харчи милиони долари за борба с маларията в африканските държави.

Бил Гейтс използва всякакви поводи, за да призовава богатите хора за повече благотворителност и филантропия.
Очевидно, аудиторията му се е сторила достатъчно подходяща, за да направи това още веднъж.

Новината се разпространи тутакси от присъстващия на събитието Дейв Морин, мениджър на извънредно популярната социална мрежа Facebook, и беше потвърдена от основателя на eBay Пиер Омидиър и СЕО-то на Twitter Ев Уилямс.

Конференцията TED се провежда ежегодно от 1984 г. 
В различно време с доклади на TED са се представяли бившият президент на САЩ Бил Клинтън, основателят на Wikipedia Джими Уейлс (Jimmy Wales) и други известни личности, напомня AP.