Все още няма повдигнато обвинение срещу майката на 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Савов Петков. Родената през 1938 г. Стефка Савова е задържана с полицейска мярка за 24 часа. Мярката изтича тази вечер и ако до този момент не й бъде повдигнато обвинение, жената ще бъде освободена, информира БНР.

По информация на Нова телевизия в крайна сметка на Савова не е повдигнато обвинение и тя ще бъде освободена още тази вечер.

Жената ще отговаря за незаконно съхранение на боеприпаси. Освен това по време на спецакцията на МВР по обезвреждане на сина й, тя се е опитвала да заблуди униформените, че той е починал, с цел те отново да щурмуват къщата. Това е можело да доведе и до още жертви с оглед на тежкото въоръжение, което Савов е имал в дома си.

Великотърновската окръжна прокуратура е образувала срещу Петков досъдебно производство за убийство на полицай при изпълнение на служебните му задължения. Делото се наблюдава от Върховната касационна прокуратура.

След тричасова животоспасяваща операция вчера раненият при задържането Петков днес е в отделението по реанимация на Великотърновската болница. Пред залата дежури полицай, а по неофициална информация стрелецът е прикован към леглото с белезници.

Д-р Николен Стойнов, който е оперирал Петков, посочи, че състоянието му е стабилно. Мъжът е контактен и адекватен, но продължава да има опасност за живота му.

Триетажната кооперация в Лясковец, където бе престрелката, все още е под полицейска охрана. Районът е отцепен заради продължаващите процесуално-следствени действия.