Депутатът от левицата Антон Кутев поиска макар и няколко часа по-късно „възмездие" за импровизираната акция на двете момичета от балкона на пленарна зала, които по време на гласуването на вота на недоверие тази сутрин разпънаха плаках "Оставка" и го пуснаха върху депутатите от БСП.

Кутев поиска думата вече при обсъждането на новия Изборен кодекс и разкри, че проверка на социалистите е показала, че въпросните две дами са били в сградата на Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

"Това, което Ненков се опита да представи за гражданска акция, се оказа само и единствено театрален фарс, продуциран единствено от него.

„Това са две негови приятелки", изтъкна Кутев и помоли председателя на парламента Михаил Миков да забрани на провинилия се гербер да кани свои приятелки в НС през следващия месец.

Миков призна, че наистина е имало нарушение на правилника за дейността и работата на НС, тъй като присъстващите гости в пленарна зала нямат право да осъществяват агитация.

От думите на шефа на НС стана ясно, че квесторът, който е отговарял за балкона по това време, също ще понесе своята отговорност.