Около час горя Mall of Sofiа, който се беше запалил и на 1 януари. От пламъци първоначално беше обхваната южната страна на мола, където се помещават киносалоните.
Пожарът е избухнал малко след 19.00 часа и бе овладян малко след 20.00 часа снощи.

Пожарът горя със страшна сила, като хвърчаха отломки по тротоара, съобщи репортер на news.bg. Огънят бе толкова силен, че топлината се усещаше на 50 метра от горящата сграда.

Запалили са се отново надписите „Mall of Sofia" и „Imax", но не тези от страната на булевард „Ал. Стамболийски", както беше при пожара в началото на годината, а тези от страната на ул."Позитано".

Пожарът обхвана покрива на мола, като паднали горящи отломки в по-ниската част на мола предизвикаха силна експлозия.
Силен черен дим се издигаше от сградата. Част от фасадната констукция е съставена от много лесно и бързо запалими материали.

На мястото пристигнаха екипи на полицията, а малко след 19.30 часа пристигнаха и пожарникарите.

Те се концентрираха върху горящите части на покрива, като силният вятър, който разпалваше пожара до момента и го разнесе на цялата площ на покрива, затрудняваше работата им и разпръскваше противопожарната пяна.

Огнеборците пуснаха стълба и в по-ниската част на покривната конструкция, като  4-5 служители с кислородни маски се качиха там.

На мястото пристигнаха и линейки.

Районът е отцепен. Затворени са улиците в посока Руски паметник и бул. „Сливница", а от Столичнса община съобщиха, че се затваря и булевард "Стамболийски".

От пресцентъра на МВР съобщиха, че сигнал за пожара е подаден в 19.15 часа. Осем екипа на пожарната са изпратени на място.

Всички хора са евакуирани, няма пострадали.

Евакуацията на автомобилите продължи час след началото на пожара, като те излизат от подземния паркинг на търговския център. Огромен брой "паяци" се изсипаха в района на ул. "Позитано", за да вдигнат колите, които пречеха на противопожарните автомобили.

Малко след 20.00 часа пожарът бе овладян.

Според шефа на Столичната пожарна ком. Николай Николов влагата от дъжда е предизвикала късо съединение в електрическата инсталация на търговския център.