При засилени мерки за сигурност и слаб граждански интерес депутатите от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров и Борис Ячев поднесоха венци пред Паметника на опълченеца в София. "Свободен е българският дух 137 години след Освобождението", коментира Байрактаров. "Патриотите днес отдават почит към геройското дело на българските опълченци. Българският дух е жив, той няма как да не е свободен", каза народният избраник. Според него, трябва да се освободим от зависимостите на парите, олигархията, политическия монопол и лицемерието на политиците.

Десетина граждани се събраха със знамена, за да поднесат цветя и да отдадат почит пред Паметника на опълченеца. "Свободата ни не беше подарена, беше извоювана", подчерта и депутатът Борис Ячев. "Все по-малко следваме заветите на Ботев и Левски. Само задружни можем да се справим с проблемите", смята Ячев.

"Днес е денят на българското освобождение, на българската свобода. 3 март е денят на свободата на българския дух", каза депутатът-патриот. Той недоумява в споровете дали именно 3 март трябва да е националният ни празник или някоя друга светла дата в историята на страната ни. "Тези спорове само разединяват българското общество", каза народният избраник.