Пловдивски ресторантьори и хотелиери се готвят за криза заради новата цена на тока, съобщава БНТ. Разходите ще скочат с 10-15 % през следващите месеци, притесняват се от бранша. Те са категорични, че това ще се отрази върху заплатите на персонала и възможностите за модернизация на заведенията.
Ресторантьорите трескаво подготвят нови разчети на разходите си. Анализите на цифрите обаче водят до задънена улица. Бизнесмените обмислят съкращения на персонал и намаляване на заплатите. Това според тях ще им помогне да запазят конкурентни и поносими цени в заведенията си.
В борбата за оцеляване бизнесът ще разчита на гъвкавостта и предприемчивостта си. От бранша смятат, че на този етап увеличение на цените в менюто е почти невъзможно. Фалити или празни заведения - това е мрачната прогноза на бизнеса. Клиентите също си правят сметка, че в новите условия няма да имат възможност за извънредни разходи.
Бизнесът в Пловдив е готов да дискутира на всички нива проблемите в енергетиката и да отстоява правото си на оцеляване с всички законови средства.
armany789
на 13.10.2014 в 16:13:44 #1http://iconomicabg.blogspot.com Възможно е да са дори толкова малоумни, макар че това граничи със самоубииство Нека го направят Искам да вида как се случва и умират от глад, на ръба на един от най печелившите морски брегове хахахахахаха http://iconomicabg.blogspot.com