Сирийската опозиция отхвърли споразумението между САЩ и Русия, съобщава БиБиСи.

Главата на Висшия военен съвет на сирийската опозиция отхвърли споразумението между двете страни относно контрола на химическите оръжия в Сирия.

По време на пресконференция в Турция той коментира, че това споразумение няма да реши конфликта. По думите му, опозицията ще продължи своята борба.

Припомняме, по-рано САЩ и Русия постигнаха споразумение за принципите, отнасящи се до поставяне на сирийските химически оръжия под международен контрол, съобщават световните агенции.

Това стана след тридневни разговори между Държавния секретар на САЩ Джон Кери и руския му колега Сергей Лавров в Женева.

САЩ и Русия се съгласиха, че Сирия трябва да представи пълния списък с химическите си запаси в рамките на една седмица преди да бъдат иззети или унищожени, каза Джон Кери на съвместна пресконференция с Лавров. На нея Кери разясни работна рамка от шест точки.

Междувременно, беше съобщено за продължаващи сблъсъци между правителствените сили и бунтовниците в контролираните предградия на Дамаск. Според очевидци сирийски военни самолети осъществяват въздушни удари.