Премиерът Бойко Борисов успя да обвърже дюнерджийниците с националната сигурност. Той коментира пред БНР вчерашния кървав атентат на московското летище „Домодедово". Според Борисов, който е на посещение в Япония, балансираната външна политика ще предпази България от подобни терористични актове.

"С една дума: мъка за всички. Недопустимо е в XXI век така да се решават каквито и да е конфликти", заяви премиерът. Той поднесе съболезнованията си на Русия и изрази особено съжаление от факта, че сред загиналите има и българин.

Виждате, че тези терористични актове не подминават никоя държава. Ние разчитаме на балансираната си външна политика -  че с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения", посочи Бойко Борисов.

Арабският свят прави бизнес в България - на всеки ъгъл има дюнер. Надяваме се това да бъде отчетено от хората, които вземат решенията за подобни актове. Те се вземат централизирано, като се взема под внимание поведението на отделните държави", заяви министър-председателят.