Хотели в курорта Свети Влас са останали часове без ток. Ситуацията се случва само седмици след като НЕК остави половината Черноморие на тъмно точно през туристическия сезон.

Хотели в курорта Свети Влас са били над пет часа без ток, съобщи Милена Личева от управата на хотелски комплекс, предаде агенция "Фокус".

Непрекъснатите питания, отправени към електроразпределителнто дружество ЕВН, срещат само един отговор: „Има авария, работи се по отстраняването", но каква е аварията и кога електричеството ще бъде възстановено, остава без отговор.

Според Личева от няколко години в курорта не се е случвал подобен ужас и по думите й това е опит да се съботира топ сезонът и хотелиерите да фалират, съобщава радио "Дарик".

Кой обаче има полза от това хотелиерите да фалират, попита Личева и каза, че се обръща за съдействие към медиите, защото няма от кого друг да потърсят съдействие.

„След кошмара от 26-часовото прекъсване преди седмица отново ни се случва това в топ сезона. Хотелите ни са пълни с туристи и можете да ги питате какво е мнението им сега за България", каза Личева.

Две последователни аварии на 23 юли в рамките на денонощие оставиха половината ни Черноморие без електрозахранване. Първо се скъса 110 киловолтов електропровод на НЕК.

Втората авария извади от строя и далекопроводът "Ахелой". Така над 500 000 туристи стояха на тъмно. Сред засегнатите от повредата бяха девет курорта - Поморие, Ахелой, Обзор, Св.Влас, Кошарица, Равда, Несебър и Слънчев бряг.

От дружеството EVN тогава съобщиха, че реално е прекъснато захранването на общо 56 000 абоната - предприятия, хотели и домакинства.

Двете аварии се разследват от ДАНС и МВР, своя проверка започна и енергийния регулатор ДКЕВР.