В късния следобед от МВР обявиха и разпространиха снимка, че се издирва един от бандидите, извършили въоръжения обир в Ботевград.

38-годишният Владимир Стефанов (на снимката) е особено опасен, въоръжен, той именно при бягството си отвлече кола с шофьора и стреля по полицаите.

След като успял да се измъкне от полицията, Стефанов побягнал към гората близо до село Врачеш. Районът в момента е обграден, докарани са и кучета, с които се издирва бандитът.

Припомняме, екшънът започнал малко след 9 часа, когато постъпва сигнал за въоръжен грабеж в златарско ателие в центъра на Ботевград, в съседство до който има магазин за хранителни стоки.

Според съобщението, въоръжените и маскирани нахлули в обекта, като при нападението част от стоката се посипала по пода на магазина, друга грабителите отнели и опитали да се оттеглят с кола.

Междувременно пристигнал автопатрул от районното управление и един от извършителите стрелял по полицейския опел.
При стрелбата ранени няма, а автомобилът на бандитите бил блокиран, като полицаите са задържали единия от двамата нападатели - Д.И. на 35 години от София, известен на органите на реда с поредица криминалния прояви, осъждан за грабеж.

Съучастникът му успял да се изтръгне от полицейската хватка и бързо скочил в спрял наблизо автомобил „Фиат Пунто". Заставил шофьора да кара бързо в посока към с. Врачеш и изчезнал от района.
Малко по-късно, шофьорът на фиата е освободен, скоро и колата е изоставена, а грабителят побягнал към близката гора.

Първоначално бе обявено, че се издирват двама или трима души, но по-късно е уточнено, че беглецът е един - Владимир Стефанов.