Областният управител Илия Илиев е кандидатурата на ГЕРБ за кметския пост в Кърджали.

На представянето му заедно с другите кандидати на партията в Кърджалийска област, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов увери, че Илиев бързо ще влезе в управлението на местната власт предвид опита, който има, и позицията, която заема в момента.

Илиев е изключително отзивчив към проблемите на хората и пряко ангажиран с решаването им.

Според коментара на Цветанов ГЕРБ са амбицирани да спечелят общински кметове в Кърджалийско, въпреки доминацията на ДПС

ДПС доминира в местната власт, защото останалите политически партии през годините са абдикирали от този регион и така са осигурили служебна победа на Движението за права и свободи. Опоненти сме, но няма да вървим към конфронтация, а ще излезем на вота с реални идеи за управлението", категоричен бе Цветанов.
Той призовава опонентите си да не се преминава границата на нормалните човешки взаимоотношения.

В пограничната община Кирково кандидат за кмет на ГЕРБ е заместник-областният управител Румен Младенов, инженер и педагог по образование, бивш директор на училище. В Джебел партията издига Ервин Хасан, общински координатор на ГЕРБ.

Сред номинираните са и две дами - в Черноочене - Леман Али, социален работник, а в Крумовград - педагожката  Венета Добрева,  експерт в РИО. Останалите две кандидатури - за общините Ардино и Момчилград ще бъдат обявени на по-късен етап.