Редица населени места са без електричество заради бурния вятър, съобщават от електроразпределителното дружество "ЧЕЗ Разпределение България" по повод ураганния вятър през изминалото денонощие.

През нощта вятърът ще започне да отслабва
Още...

В София-град около 2 000 домакинства са засегнати от бурята и са с нарушено електрозахранване. Основно са съсредоточени в с. Клисура, кв. „Курило" и с. Долни Богров. Екипи на ЧЕЗ се намират на терен и работят по отстраняването на проблемите.

В София-област около 2 500 абоната са с нарушено електрозахранване. От тях 1500 са в община Елин Пелин. В Своге с нарушено електрозахранване на около 1800 домакинства.

В община Дупница положението е доста тежко. Там 2 000 абоната са с нарушено захранване. Това са селата Бистрица, Джерман, Самораново, Червен бряг, Овчарци, Паничище и Крайници. Засегнат от силния вятър е и Рилския манастир.

Вятърът по планинските върхове е толкова силен, че не може да бъде измерен
Още...

Във Врачанска област без захранване са около 600 домакинства, намиращи се в селата Мало Пещене, Оходен и Чирен.

В област Монтана и в Община Вършец без захранване са около 500 абоната.

От ЧЕЗ призоваха всички граждани, които са останали без електрозахранване, да подадат сигнал в информационния център на ЧЕЗ. Това могат да направят на тел. 112 или на 070010010.

Силният вятър събори десетки дървета върху съоръжения на ЧЕЗ и е скъсал проводници. Аварийните екипи на ЧЕЗ работят в затруднени условия и ги подменят при все още бурния вятър. ЧЕЗ работи съвместно с Гражданска защита и Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението", като за да подпомогне работата им по отстраняване на падналите дървета, на места компанията временно преустановява електрозахранването.

Енергийната министърка Теменужка Петкова е посетила на място абонати, останали без електрозахранване в Долни Богров. Тя е обяснила, че на средно напрежение захранването е възстановено, продължава отстраняването на аварии при единични абонати, съобщават от ведомството.

Петкова подчерта, че координацията на оглавяваното от нея министерство с трите електроразпределителни дружества е добра. Работата щяла да продължи до пълно възстановяване на електрозахранването във всички региони на страната.