След като засичат заплахи публикувани онлайн, тежко въоръжен екип на SWAT-отдела разбива вратата на къща в Ивънсвил, Индиана, чупи прозорците и хвърля димна граната в хола, където осемнадесет годишно момиче и майка му гледат телевизионния кулинарен канал, съобщава бългаският технологичен портал kaldata.com.

Може да си представите предполагам това, което са изпитали жените, които докато спокойно са седели и гледали телевизия е влетяла в стаята им шумна, димна граната и са нахлули тежко въоръжени маскирани мъже с крясъци и викове.

Има, разбира се една подробност: екипът е объркал къщата.

Домакинството е имало незащитена домашна WiFi - мрежа, което е означавало, че тя може да се е ползвала от всеки наоколо.

Може би случаят нямаше да придобие такава популярност, ако всичко не бе заснето с камера, след като полицията кани специално тв-екип от местната телевизия да запишат атаката (предполага се, че те са искали да се покажат в добра и патриотична светлина, не да стават за смях).

Обърканата от случилото се Стефани Милан и дъщеря и са били пуснати от ареста без да им бъдат повдигани обвинения, след като станало ясно каква е ситуацията и полицията решила да намери този път истинският виновник за съобщението предизвикала реакцията на полицията и намесата на специалния екип.

А самото съобщение гласяло:

"Ченгета пазете се! Гордея се със страната си, но мразя всички полицаи! Имам експлозиви. Направени в Америка. Ивънсвил ще почувства какво е болка!"

Полицията заподозряла човек от съседна къща, малко по-далеч от дома на злополучните жени. Този път, властите решили да използват малко по-меки и по-традиционни методи като просто почукали на вратата.


Щетите от повредите по вратата и прозорците на семейството на Милан ще бъдат поети от общината.

А между другото, на следващият адрес (там, където властите проявили необичайната си любезност) се оказал и истинският виновник за съобщението - скучаещ тийнейджър.