Тези хора явно нещо са притеснени". Така вътрешният министър Миков коментира разпратените вчера SMS-и, в които се съобщава за сценарий за дестабилизиране на страната.

Отговорностите и на МВР, и на НСО (Национална служба "Охрана") трябва да бъдат реализирани в пълната им степен

Припомняме, вчера политици и журналисти получиха SMS съобщение (пълния текст вижте в дясната колона), че има сценарии, според който БСП изкуствено създава обществено напрежение сред обществото срещу т.нар. олигарси, за да се домогне до спечелване на предстоящите избори, както и допълнително ще бъде организиран „псевдоатентат" срещу премиера Сергей Станишев.
Обратното позвъняване на телефонния номер, от който е получен SMS-а, отвежда към Бригадир Аспарухов.

Вътрешният министър Миков изрази мнение, че щом тези хора са започнали сигурно няма да свършат до тук - възможно е да изпратят още SMS-и или да се изявят чрез някоя медия.

На въпрос за сигурността на премиера Миков отговори, че отговорностите и на МВР, и на НСО трябва да бъдат реализирани в пълната им степен.

Няма нужда обаче да се създава излишен драматизъм от такъв тип електронни съобщения, категоричен бе той пред БиТиВи.

Ясно е, че има някъде някаква група, която периодично се занимава с това, обществото трябва да свикне с подобни неща и да не им обръща внимание
                С.Станишев

Историята с вчерашния SMS, отправящ заплаха към живота на премиера Станишев, не е с цел да се създава политическо напрежениепреди конгреса на БСП.
Миков коментира още, че такова политическо напрежение няма и дори да има, то не е свързано с БСП.

Според него лявата партия е в позицията най-малко от всички да иска напрежение и промяна от някаква такава история.

Случаят с анонимното съобщение не е предмет на криминално разследване, но може да бъде обект на политически анализ, заяви още Миков.

Самият бивш шеф на разузнаването генерал Аспарухов категорично отрече да има нещо общо със съобщението.

Бившият главен секретар на МВР Валентин Петров изброи в модела на сценарий 4-ри имена...  

Странно е, че се случват такива неща в нашата страна и то точно в този момент. Това не е първият случай, коментира още Аспарухов.

По думите му някой си въобразява, че може да дестабилизира ситуацията макар и конюнктурно.
Не го приемам на сериозно", каза още Бриго Аспарухов.

По отношение на това, кой би могъл да бъде авторът на подобен SMS Бриго Аспарухов заяви, че това е някаква групичка, център, която се занимава с романтични неща и според него не е политически обвързан.

Въпреки това според Бриго Аспарухов това е един опасен въпрос и службите трябва да си свършат много бързо работата и да предотвратят подобни неща от корена.