Българи от Македония искат от премиера Бойко Борисов да изпрати психиатри в западните ни съседка, които да окажат медицинска помощ и психиатрично лечение на македонското правителство.

На пресконференция в БТА представителят на Инициативния комитет на българите от Македония Драги Киров благодари на Иван Костов, че през 90-те години е изпратил танкове в Македония, но:  „Сега ние не се нуждаем от танкове, а от психиатри", категоричен е Киров.

Правителството на Македония не е наред, психично болно е, категоричен бе той. Според Киров и македонският президентът Георги Иванов също е "психично недобре".
Такава диагноза той постави и на македонските медии.

Според Драги Киров сбъркан е чипът, който им е поставен от сърбокомунистите.
Той подчерта, че в момента Македония е „сърбокомунистически концентрационен лагер". Има хора в Македония, които не знаят, че са българи, но не те са виновни, виновни са слугите на Сърбия, смята още Драги Киров.

Перица Аврамов, също от Инициативния комитет на българите от Македония, съобщи, че сънародниците ни в западната ни съседка са изпратили декларация до президента Георги Първанов, до премиера Бойко Борисов, до шефа на НС Цецка Цачева с надежда българските институции да им обърнат по-сериозно внимание.

Търпението ни е към своя край, изтъкна той. Българите от Македония настояват да се промени македонската конституция, с което да се гарантират правата на българите там, да се признае българският език за официален в Македония.

На 27 юни пред НДК те са организирали и митинг в защита на своята кауза.
Не е страшна липсата на свобода, страшно е умирането на волята за свобода", категоричен е Аврамов.
Най-тежкото престъпление в Македония е да си българин, подчерта той.