Турски шофьори блокираха пътното платно към граничния пункт "Капитан Андреево" в знак на контрапротест срещу блокадата на товарните автомобили от страна на българските превозвачи.

На мястото са изпратени екипи на полицията, съобщи говорителят на ОД на МВР-Хасково Нина Николова, цитирана от БТА.

Турските шофьори недоволстват, че от вчера сутринта трябва да чакат пред граничния пункт, тъй като българските превозвачи спряха движението на товарни автомобили като протест срещу рестриктивните мерки, налагани им от турска страна. Шофьорите не пропускат нито леки автомобили, нито автобуси, уточниха от полицията.

Припомняме, вчера стана ясно, че от турска страна са дадени указания за вдигане на всякакви рестрикции по отношение на българските превозвачи на територията на Република Турция. Потвърждение за това е получено и от Консула на България в Одрин.

Въпреки това и тази сутрин при ГКПП "Капитан Андреево" се беше образувала около 10-километрова опашка с над 400 чакащи тежкотоварни камиони.

В 14.00 часа стана ясно, че пътят към ГКПП Капитан Андреево, вече е отворен.
Пътят към ГКПП Капитан Андреево, който бе блокиран от турски шофьори, вече е отворен, съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР - Хасково Нина Николова. По  време на блокадата на място бяха изпратени униформени от Областната дирекция на МВР в Хасково и гранични полицаи, които връчиха разпореждания на турските шофьори. Те от своя страна са отблокирали пътя, но са заявили, че ако до 17.00 часа България и Турция не постигнат споразумение, отново ще спрат движението.