Български Национален Съюз започва кампания, свързана с изнасилената в Гърция преди 4 години наша сънародничка.

Припомняме, момиче бе брутално изнасилено от четирима свои гръцки съученици в местното училище на с. Амаринтос, о-в Евбея.

Целта та кампанията е да се защити честта и достойнството, както и да се извоюва справедливост за българското момиче.

Поводът е, че след 4-годишен процес насилниците са оправдани от съда.
От БНС са изпратили протестно писмо по този повод до президента Георги Първанов, до МС, до НС, до външния министър Николай Младенов, както и до министъра без портфейл, отговарящ за българите в чужбина г-н Божидар Димитров.

В писмото си от БНС припомнят, че гаврата с българката е била записана на мобилни телефони от две нейни съученички.

Според съда в Гърция сексуалните контакти са били извършени с желанието на българката, като освен това срещу нея са повдигнати обвинения в даване на лъжливи показания.
От БНС поставят ултиматум към българските институции "до 13:00 часа на 1 май тази година, всички заинтересовани институции в нашата страна да вземат отношение по случая и да изразят официалният си протест пред съответните гръцки власти".

Националистите настояват външното ни министерство да изпрати официална протестна нота до външното министерство на Гърция, в която да настоява за преразглеждане на съдебното решение и осъждането на виновниците.

Ако това не се случи, БНС ще иска оставката на външния министър Николай Младенов, както и ще предприеме радикални действия.