Сметната палатавнесе в Народното събрание одитните доклади и докладите за резултатите за извършените одити, които й бяха поръчани.

Докладите са за:

  • финансовото управление на бюджета и имуществото на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за периода от 01.01.2005 г. до 30.09.2009 г.
  • финансовото управление на бюджета и имуществото на Агенция „Пътна инфраструктура" за периода от 01.01.2008 г. до 30.06.2009 г. и на процедурите по възлагане на обществените поръчки за периода от 01.01.2007 г. до 30.06.2009 г.
  • финансовото управление на бюджета и имуществото на Държавен фонд "Земеделие" за периода от 01.01.2008 г. до 30.06.2009 г.

Одитните доклади заедно с одитните доказателства се изпращат на Главния прокурор на Република България, съобщават от Сметната палата.
При установяване на нарушения и данни за престъпления Сметната палата е задължена от закона да предостави докладите си в прокуратурата.

Огромни бонуси са си раздавали във фонд "Земеделие".
                           Още...

Какви обаче са нарушенията не посочват от контролната институция, тъй като също според закона данните не могат да бъдта огласявани.

Докладите за резултатитеот одита се изпращат на министъра на околната среда и водите, на министъра на регионалното развитие и благоустройството и на министъра на финансите и на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки.

Докладът за резултатите от одита на Държавен фонд "Земеделие" се изпраща на министъра на земеделието и храните, но той е изпратен и на Европейската сметна палата и на Европейската комисия.