Полицаи са блокирали входа на студиото, от където трябва да бъде излъчена емисията новини в 15:30 предават от медията на живо. "Хората и екипът на ТВ7 не може да си върши работата", коментират пред студиото водещи.

Водещият Атанас Атанасов и редакторът Петя Янкова не могат да влязат за редовната емисия.

Докато бе предавана тази сцена, от европарламента българският евродепутат Ангел Джамбазки заяви, че новината за полицейското нахлуване в сградата на телевизията се превежда, за да бъде раздадена на евродепутатите.

Полицаи присъстват в студиото по време на жива емисия. Минута след като трябваше да започне емисията на живо в новинарското студио зад декорите присъства полицай, който твърди, че не може да излезе от студиото. Зам.-директорът на СДВР също е в телевизионното студио. Освен униформените там е и юрист на КТБ, която по-рано бе представена като частен съдебен изпълнител.

Около 5 минути след като трябваше да започне емисията на единия от присъстващите в студиот полицаи звънна телефона. Водещият, който трябваше да представи новинарската емисия пожела той да отговори на звънналия телефон, след като бе призовал за тишина и опит за съдействие да може да започне да работи.

"Това са полицаи, как ще давате разпореждане", запита някой, който по това време беше в студиото.

Въпреки множеството перипети, 10 минути след 15:30 новинарската емисия започна излъчването си. Веднага след това полицай започна да шета из студиото и отиде при операторите и техническия състав.

По време на емисията, която се излъчва на живо, полицаят отиде в апаратната, мина зад операторите. Цивилен помагач не се притесни и мина пред водещите по време на жив ефир.