Софийската районна прокуратура е поискала от Софийския районен съд прочулият се в държавата благодарение на премиера автоджамбазин Ярослав Димитров да бъде вкаран в затвора за три години заради влезли в сила две условни присъди по-рано през годината.

От прокуратурата припомнят, че с влязла в сила на 11 май присъда на Софийския градски съд Димитров е бил признат за виновен за извършено престъпление, за което му е наложено условно наказание 2 години лишаване от свобода.

С друга влязла в сила присъда от 11 юни на Софийския районен съд, Димитров е осъден за кражба и наказан условно с лишаване от свобода за срок от 3 години.

След запознаване с двете влезли в сила присъди, Софийската районна прокуратура е преценила, че спрямо Димитров следва да бъде определено едно общо най-тежко наказание измежду двете наложени, като бъде отменена условността.

По тези съображения прокурор е направил искане до Софийския районен съд за групиране на посочените наказания и определяне на общо най-тежко наказание в размер на три години лишаване от свобода и ефективното му изтърпяване без приложение на условността.

Припомняме, в четвъртък Софийският градски съд пусна на свобода Ярослав Димитров без каквато и да било мярка. Той влезе в ареста, след като в социалните мрежи и по медиите изтече видео от автокражба, за чийто извършител бе посочен именно той. Оказа се, че Димитров е с мярка за неотклонение домашен арест, която очевидно не спазва. Освен това има и две европейски заповеди за арест, но това не му пречи да извършва други престъпления.

Няколко часа по-късно обаче прокуратурата отново го арестува за 72 часа.

Миналата седмица казуса с автоджамбазина предизвика гнева на премиера Бойко Борисов.