В центъра на Одеса имаше пререкания между български и азербайджански студенти, в резултат на които четирима чужденци са с огнестрелни съобщи 368.media, позовавайки се на източник от милицията.

По думите му, инцидентът е станал на 1 май на площад Лев Толстой. Служителят на реда заяви, че пияни студенти от Одеския национален институт "И. Мечников" са решили да изяснят помежду си кой е по-як.

"Набиха българина, а когато той побегна, азербайджанците започнаха да го преследват. В резултат на гонката чужденецът извади пистолет и стреля няколко пъти по нападателите", поясни източникът.

Според него, един от азербайджанците е получил огнестрелна рана в корема, друг - в рамото, трети - в бедрото. Освен това, още един нападател има разкъсване на ръката . Източникът подчертава, че стелецът е гърмял с боен ПМ (пистолет "Макаров" - б.р.) със заглушител, последният все още не е открит.

Както се оказала, българинът е пренесъл оръжието нелегално през граница. При разпита стрелецът е заявил, че то му е било нужно за самозащита, тъй като е слушал за множество нападения в града.