Вчера на ГКПП-Илинден на излизане за Гърция е спрян за проверка лек автомобил "Ауди". В него пътували 33-годишен български гражданин от старозагорското село Ягода и 36-годишна жена от с. Летница, Ловешко.

Водачът на автомобила отишъл до гишето и обяснил на граничния полицай, че има наложена забрана за напускане на страната и "дали не може да се направи нещо", за да бъде пропуснат, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След това подал документите за самоличност и документите на автомобила за извършване на проверка. Граничният полицай забелязал, че в тях има сложени банкноти. Служителят приканил мъжа да остави документите на плота пред него. Обадил се на командира на дежурния екипа на пункта и след малко двамата пътници били задържани.

При проверката е установено, че мъжът многократно е осъждан за кражби, има и присъда за грабеж. В момента се издирва от РУ-МВР Харманли за извършена кражба. Спътничката му също е криминално проявена, в момента има наложена забрана за напускане на страната за неизплатени финансови задължения.

Предложеният подкуп е в размер на 800 евро. При обиска у лицата са открити още 11 000 недекларирани евро. Веществените доказателства са иззети в присъствието на разследващ полицай от РУ-МВР Гоце Делчев. По случая е образувано досъдебно производство.

Граничният полицай, проявил професионализъм, е предложен за награда от директора на ГДГП главен комисар Красимир Петров.