Ромският бос Кирил Рашков - Цар Киро е задържан за 24 часа по Закона за ДАНС за съпричастност към притежание и разпространение на наркотици, съобщи на специална пресконференция тази вечер окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Той обясни, че в петък ще има повече информация какви обвинения ще бъдат повдигнати на Цар Киро и дали ще се внесе искане за постоянния му арест. Засега той е задържан за 24 часа по закона за ДАНС.

Във вторник са били повдигнати обвинения на други трима български граждани от Пловдив и Асеновград, които са задържани под стража за 72 часа за притежание и разпространение на наркотици.

При претърсвания у тях са били открити 2,700 кг амфетамин, както и консумативи за производство на наркотика. Открити са също и огнестрелни оръжия, както и боеприпаси за тях.

Не се съобщава точно каква е връзката на тримата задържани с Рашков. Знае се, че не са роднини. Единият от тримата е криминално проявен, години наред е живял в Норвегия, Франция и Холандия.

Спецполицаи арестуваха Цар Киро в Пловдив днес следобяд.

Той е изведен от хотела малко след 17.00 часа заедно с цялата си фамилия, информира БиТиВи. В момента Кирил Рашков стои с белезници пред сградата и е заобиколен от маскираните полицаи. Къщата му в широкия център на Пловдив също е претърсена.

Първоначално автомобилът на Кирил Рашков е бил претърсен от полицаи с маски.

От полицията в Пловдив заявиха пред bTV, че са взети 2 пълни чанти от автомобила на Рашков. След това те са влезли в хотела на Цар Киро и са го извели с белезници на ръцете.

Според говорителя на полицията в Пловдив акцията е във връзка с оказване на съдействие по друга операция, уточнява „24 часа".

Операцията е на териториална дирекция „Национална сигурност" - Пловдив и Окръжна Прокуратура по водено досъдебно производство.