Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сяда на масата за преговори днес лично срещу лидера на БСП Михаил Миков? Отговорът на този въпрос остава загадка както за представителите на медиите, така и за българското общество.

БСП и АБВ не искат „тайни" срещи с ГЕРБ
Още...

Резкият обрат в решенията и настроенията на Борисов постави редица въпросителни около това по какъв начин ще продължат разговорите за политическото бъдеще на страната ни. Пътят на логиката и проследяването на последните събития от страна на партията на Борисов навеждат на мисълта, че днес в централата на ГЕРБ на крака ще отидат социалисти, начело с лидера си Михаил Миков.

Не е ясно обаче дали гербери и „червени" ще се опитат да доближат вижданията си в „тъмните" часове на деня, или може дори вече да го правят.
Припомняме, веднага след изборите Бойко Борисов избра три дами - Цецка Цачева, Менда Стояноява и Румяна Бъчварова, които да преговарят с останалите намерили място в 43-тото Народно събрание партии. Доказателство за прозрачността на въпросните консултации даваха доведените стенограми на няколкочасовите разговори, а избраната сграда на парламента показваше сериозност.

В понеделник Борисов събра хората си от цялата страна и обяви категорично, че партията му задраска по-нататъшни разговори с ДПС, „Атака" и „България без цензура". ГЕРБ оставиха вратата си за коалиция леко отворена и към БСП, и АБВ.

Именно в това свое изявление на стълбите на НДК Борисов много ясно обясни, че във втория тур на политическите консултации ще участват отново трите преговарящи дами, които този път ще имат за подкрепление и експерти по различни теми.
Фокусът на тези консултации трябваше да бъде поставен отново и единствено върху различни политики и приоритети за следващото управление на страната ни.

Едва след тях лидерът на ГЕРБ обеща да седне на масата за преговори с лидерите на другите партии и да започнат вече с конкретното разпределение на министерски постове.
Само един ден по-късно обаче Бойко Борисов очевидно реши друго, а именно започването на т.нар „блиц-срещи" направо с председателите на възможните коалиционни партньори.
За изненада на медиите снощи в централата на ГЕРБ дойдоха лидерите на партиите от Реформаторския блок, а на излизане усмихнато обявиха, че двете партии все повече се доближават една до друга. От изявленията на Менда Стоянова и Румяна Бъчварова стана ясно, че по този изненадващ начин ще продължат и другите блиц срещи между Борисов и лидерите на БСП, АБВ и Патриотичния фронт.

Днес ред е на БСП, но кога, как и защо още не е ясно. От "Позитано 20" също запазват мълчание по въпроса.
Сигурни са обаче преговорите на лидерите на Патриотичния фронт и Бойко Борисов. Те ще седнат на масата за преговори заедно отново в централата на ГЕРБ утре на обяд.