Инициативният комитет за издигане кандидатурата на Алексей Петров за президент се преименува на Инициативен комитет за "Единение и екипност".

Днес комитетът, с координатор проф. Милен Семков, е обсъдил екипа за участие в изборите за президент на България, който ще бъде в състав - Алексей Петров, доц. Николай Георгиев и „уважавана дама", чието име не се споменава, но ще бъде оповестено по-късно.

Мотивът е „поради риска да стане обект на репресия".

По време на срещата Алексей Петров е заявил, че главната задача е с екипността да се преодолее социално-икономическата криза в България, а чрез единението на българите - „студената гражданска война" и да се сложи точка на изтощителния двадесетгодишен преход.

От своя страна доц. Николай Георгиев изтъква, че единението на българите е важен елемент на националната сигурност и предпоставка за по-пълното ни интегриране в евроатлантическите структури.

Координаторът на Инициативния комитет проф. Милен Семков не пожела да потвърди къде се състояла днешната среща, но поради факта, че се цитират думи на Алексей Петров, по всяка вероятност тя е била проведена в неговия дом, тъй като той е с наложена мярка „домашен арест".

Стана ясно още, че на 1 май 2011 г. Инициативният комитет ще одобри окончателния състав на кандидат-президентския екип, както и конкретните роли на членовете в него.
Първи май е срок за равносметка на събитията в държавата. Кризата и мрачните прогнози продължават.

Има още време, не е започнал кандидат-президентският формат
", коментира за News.bg. проф. Милен Семков.

Екипът ще реши състава на кандидат-президентската двойка, като все още не ясно дали Алексей Петров ще е част от нея, обясни проф. Семков.

„За първи път ще се участва по този начин в президентска кампания", каза още той.
Алексей Петров не е алтернатива на Бойко Борисов, той е Алтернативата. А Кръстникът се оказа Цветан Цветанов, той го направи международно известен", коментира проф. Милен Семков.

Той обясни, че единение означава единството около една програма - за излизане от кризата и слагането на края на един мъчителен преход. Това - по думите му, може да стане единствено чрез свикването на Велико Народно събрание.