Четирима неизвестни са нападнали снощи журналиста Огнян Стефанов, нанасяйки му жесток побой.

Инцидентът е станал около 22.50 часа на бул."Петко Каравелов" 38 в столицата, пред ресторант "Кипарисите".

Сигналът в полицията е подаден от съпругата на 54-годишния главен редактор на електронното издание Frog News, която го  придружавала.

Тя разказва, че на излизане от ресторанта по пътя към автомобила им, той бил нападнат от четири неизвестни лица, облечени с тъмни дрехи и шапки.

По-късно от МВР съобщиха, че Криминалистите от столичното Четвърто РУ разпитват персонала на ресторант "Кипарисите", които снощи са били на смяна около 22.50 часа, когато пред заведението е бил нападнат и пребит Огнян Стефанов.

Съпругата и синът на пострадалия журналист също сътрудничат на разследването.
По думите им от няколко дни Огнян Стефанов е бил обезпокоен за сигурността си и това може да е имало връзка с работата му.

Според журналиста от 168 часа Иво Димов на излизане от заведението един мъж попитал „Вие ли сте Огнян Стефанов?", той казал: „Да, аз съм какво има".
Тогава са го нападнали мъжете, облечени в черно.
Един сервитьор се е опитал да се намеси, но те са му казали. „Полиция. Не се намесвай".

От МВР съобщиха обаче, че разследването не разполага със свидетелски показания, които да потвърждават информацията, че нападателите са спрели Стефанов, попитали са го за името му и са се представили като полицаи.
В близост до мястото на нападението няма охранителни камери, от които да бъде иззет запис.

МВР призовава всички, които могат да помогнат за разкриването на нападателите, да се обадят на телефон 166

Затова органите на МВР се обръщат към всички граждани, които имат информация за инцидента и могат да помогнат на разследването, да позвънят на тел. 166 или в най-близкото полицейско управление. Анонимността им е гарантирана.

Пострадалият Стефанов е настанен във ВМА с опасност за живота - шок политравма, разкъсно-контузни рани на главата, счупени крайници, неконтактен.

Очаква се Софийска градска прокуратура да поеме разследването по случая с нападението над редактора на frog.news Огнян Стефанов.
По думите на градския прокурор Николай Кокинов нападението ще се разследва като опит за убийство.

Името на Огнян Стефанов беше свързано със спрения вече скандален сайт "Опасните", което той обаче отричаше.

С "FROG NEWS" се свързва и името на оръжейния бос Младен Мутафчийски, който финансира изданието.