Днес, 13 април, завършва ремонтът на първия участък от бул. „Никола Мушанов" с дължина 1 километър и 400 метра между бул. „Възкресение" и ул. „Добротич", съобщават от пресцентъра на Софийска община.

От утре, 14 април 2014 г., ще започнат строително-монтажните работи по останалата част от булеварда, като движението ще бъде разрешено в новоизградения участ.

Движението на превозните средства ще се извършва двупосочно в половината от пътното платно на бул. „Никола Мушанов" между бул. „Възкресение" и ул. „Добротич".

При основния ремонт на трасето на бул. „Никола Мушанов" досега са положени 14 000 тона асфалт, два пласта асфалто-бетон и полимермодифициран износващ пласт от 5 см. Днес се изпълнява нивелиране на уличните шахти и оттоци в обновения участ.

Ремонтът на бул. „Никола Мушанов" от прелеза на кв. „Красна поляна" до „Цар Борис ІІІ" е част от програмата на Столична община за основен ремонт на транспортната инфраструктура. В рамките на ремонта ще се обновят и тротоарите, уличното осветление и основни елементи на инфраструктурата.